Петър Витанов: По-добре да не се състави кабинет, това е пазаруване

По думите му БСП е създала усещане, че иска да участва на всяка цена във властта, което отблъсква избирателите ѝ

Петър Витанов
Петър Витанов Източник: БСП

"Няма да се състави правителство и в тази ситуация е по-добре да не се съставя". Това категорично заяви пред БНР евродепутатът от БСП/Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов часове преди номинираният за премиер Асен Василев да върне изпълнен или не мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

 

Витанов изрази неодобрение от случващото се в последните дни. "Това е недемократичен подход, който няма нищо общо с практиката в европейските страни. На някого може да му се струва нормално да търси по такъв начин подкрепа, но това е пар екселанс пазаруване", категоричен е Витанов.

 

Според него начинът, по който Кирил Петков и Асен Василев се опитват да съберат подкрепа за ново правителство, би отблъснал голяма част от хората, които искат да участват в един политически процес. Това ще рефлектира и върху изборите, ще видите, обясни Витанов.

 

Той даде пример с резултатите от частичните местни избори в различни региони на страната, на които имаше много ниска избирателна активност. По думите му БСП е създала усещане, че иска да участва на всяка цена във властта, което отблъсква избирателите ѝ.

 

"Не виждам как с това мнозинство може да има устойчиво управление. Невъзможно е. По-нормалното е да се отиде на избори, но БСП да има ясен облик, а не червени гъвкави линии", каза Витанов.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени