Петков и Василев: Може да работим заедно с ДПС и ГЕРБ, ако признаят за корупцията

Техният политически прооект носи белезите на една от най-арогантните политически авантюри

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: bTV

"Ако ДПС кажат: "Да, "Магнитски" е истинското изражение на това, което се случва в България. Да, г-н Пеевски наистина е просрочил няколко закона. Да, има лоши практики и корупция, и ние сме готови да се откажем от този начин на правене на бизнес и политика". Тогава – може би". Това заявиха в предаването "120 минути" по bTV бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, създатели на поредния олигархичен политически проект, наречен "Продължаваме промяната". 

 

По думите на Петков същото важи и за ГЕРБ. "Ако ГЕРБ кажат: "Направихме огромна грешка, като сложихме 630 млн. лв. без обществени поръчки". Ако кажат: "Съжаляваме, че нямахме дори строителни разрешения за язовирите". Ако кажат: "Беше неправилно да похарчим 190 млн. лв., за да направим Правителствен комплекс". (…) Тогава – защо не", допълни Петков.

 

Интервюто с тях от страна на Светослав Иванов беше азбучен пример за непрофесионализъм, за заемане очевидно на едната страна, докато другата гледна точка се неглижира. Иванов не можеше да прикрие необективността си и дори ни информира, че бил завършил "харвардските курсове", които двамата организирали в България. 

 

Преди няколко дни стана известно от председателя на партия "Екогласност”, че Кирил Петков и Асен Василев са се опитали да купят партията му. Веднага се появиха най-логичният въпрос откъде имат толкова пари, та да купуват цяла партия. Този въпрос не им беше зададен от интервюиращия. На вчерашната им презентация за афиширане на техния политически прооект, които носи белезите на една от най-арогантните политически авантюри по време на посткомунизма, те се изправиха пред хората и заговориха за морал и филтър на почтеност.

 

Те - единият с фалирала фирма с близо 9 млн. паунда задължения, с обвинение от неговите предишни партньори в мошеничества. А другият с отворена процедура в Конституционния съд заради неговото чуждо гражданство, ерго грубо нарушаване на конституцията и вероятно документно престъпление. С какви очи тези двамата се изправят пред хората и говорят за морал и филтър на почтеност, който смятат да въведат в партията си?

 

Тази смразяваща арогантност настоява за демонстрация от максимален брой българи на предстоящите избори, че поне са способни да не се спъват два пъти в един и същи камък - нещо, което дори животните правят.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени