Петков казал за Радев: Не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите

Регионалният министър сравни отношението към ведомствата, управлявани от министри на ИТН в сравнение с тези, управлявани от кадри на ПП, като идеологията на Хитлер и Гьобелс за висша и низша класа

Кирил Петков и Румен Радев
Кирил Петков и Румен Радев Източник: Zonanews

Не смятах да взимам думата, но в един момент чух да се говорят лъжи от министър-председателя. Понеже аз от две седмици слушам лъжи по мой адрес си нося една папка с документи. За всяка лъжа от Кирил Петков и Асен Василев днес си нося документ, за да отговоря. Това заяви по време на дебатите по вота за недоверие министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов. 

 

Караджов беше засегнат, след като Петков заяви от парламентарната трибуна, че не са разрешили милиарди да потънат в "тъмната стаичка" на МРРБ. Вицепремиерът в оставка заяви, че не е имал намерение да взима думата, но си е подготвил папка с документи, с които да отговори на всички лъжи на Петков и Василев.

 

По въпроса за "възмутителните" обществени поръчки в регионалното министерство, както ги нарече Петков, министърът попита защо само за това ведомство важи изискването за най-ниска цена. "Аз си направих труда да извадя за министерствата обществените поръчки и с какви условия те са ги прокарали. Няма нито една структура, която да е заложила на най-ниска цена като единствен критерий. При повечето от тях цената има дори по-малка тежест от качествената оценка", заяви Караджов. 

 

"Чух да се говорят лъжи от министър-председателя. И понеже аз слушам две седмици лъжи по мой адрес, си нося една папка с документи, Петков и Василев, изговорихте лъжи по мой адрес и изсипахте помия върху мен, донесъл съм си тук документи. Този трогателен разказ как си говорил със Слави Трифонов, Кирил Петков, как видите ли, той, премиерът, искал 100% тежест и най-ниската цена и дотам. Това е прекрасна идея, аз ви предложих, да я въведете със закон, да я въведем тая прекрасна идея във всички министерства. Като ме гледате в очите, ще излъжете ли пред всички народни представители? Искам аз да попитам, защо ние тази идея не я ли бетонирахме в едно постановление на МС", попита Караджов.

 

"Защо да не важи за всички министерства, за НАП, за агенция "Митници", а само за МРРБ. Извадих справка да видите министерствата с какви критерии са правили поръчките. При повечето от тях цената има дори по-малка тежест от качествената оценка. Къде е тая принципност сега? Я да ви разкажа МВР, Г-н Рашков, 50 на 50. Ма какво му оценявате, тока от минуса към плюса ли тече? 15 млн. за оборудване", каза Караджов.

 

Регионалният министър сравни отношението към ведомствата, управлявани от министри на ИТН в сравнение с тези, управлявани от кадри на ПП, като идеологията на Хитлер и Гьобелс за висша и низша класа. В този момент от ложата на министрите дойде реплика, а Гроздан Караджов отвърна - "Ще слушате сега, щом дърпате лъва за опашката".

 

И сподели за думи на Кирил Петков по време на техен разговор. "Не искам, ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите", разкри Караджов за изказване на Кирил Петков по адрес на Румен Радев.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени