Пламен Димитров: Политическото его да се преглътне и да се сглоби кабинет, стабилен кабинет

Димитров подчерта, че е важно да има работещ парламент, за да се минимизират съблазните на партиите да обещават неизпълними неща

Пламен Димитров
Пламен Димитров Източник: КНСБ

"Тревогата след изборите не намалява. За нас не е важно какво е правителството, важно е да е стабилно. Хората са разтревожени как ще оцелеят. Има такива с тревога за работните си места. Това ни води към синдикалната позиция - да се намерят решенията, които всички очакват. Имах среща с финансовия министър, не съм голям оптимист. Но допълнителни средства могат да се намерят".

 

Това каза пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. И подчерта, че "политическото его трябва да се преглътне и да се сглоби кабинет, който поне през зимата да изкара България с работещ парламент".


С коментар по темата в предаването "Нещо повече" се включи и Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал. Според него служебното правителство за кратко време е успяло да нормализира ситуацията с газа:

 

"Цените обаче са такива, че правят европейската и българската индустрии неконкурентноспособни на световните пазари. Икономиката на Европа има отчетени данни за спад. Този месец ще е последният, който ще е пълен в преработващата промишленост, след това ще започне свиване. Свиването е факт от лятото при базовата индустрия. Не ни чака нищо хубаво по независещи от нас причини".

 

Велев подчерта, че ако безразборното харчене и политиката, която раздава помощи на калпак, продължат, няма да можем да вземаме заеми:

 

"Това трябва да бъде взето предвид при съставяне на бюджета за следващата година... Трябва съгласие по основни реформи и задачи - средно- и краткосрочно, които се ползват с широка подкрепа. Няма как да минем през изпитанията.

 

Иначе ще сме свидетели на наддаване за народната любов, гледайки към предсрочни скорошни избори и ще фалираме държавата. Важно е да не се политизира икономиката, а да се икономизира политиката".


Димитров подчерта, че е важно да има работещ парламент, за да се минимизират съблазните на партиите да обещават неизпълними неща.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени