Пламен Николов показа дипломите и дисертацията си

Кандидатът за министър-председател я показва за тези, "които се съмняват, че той има такава"

Пламен Николов
Пламен Николов Източник: bTV

Кандидатът за министър-председател на проектокабинета на "Има такъв народ" Пламен Николов показа дипломите си. Това се случи по време на първата от срещите с политически сили, които партията провежда в Народното събрание днес. Пламен Николов показа дисертацията си, а представяйки я заяви, че я показва за тези, които се съмняват, че той има такава.

 

"Който иска да я чете, може да заповяда в Народната библиотека. От МОН казаха, че искали моето разрешение, за да я публикуват. Няма да им го дам, защото ще я издам аз и ще я публикувам, за мога да я публикувам по начина, по който искам и за да разберат, че научният труд у нас, както и всеки друг труд, трябва да се заплаща. Който иска да я има, трябва да си я купи. След като ми направиха такъв тип известност, аз ще се възползвам от това", заяви Николов.

 

Николов посочи, че бъдещо негово правителство ще се бори с плагиатството. "Това ще се случи като се създаде електронна система с изкуствен интелект, която да следи всички публикации", каза той, цитиран от Дарик.

 

Пламен Николов допълни, че днес не се е чувал с лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Цялата парламентарна група взе участие в съставянето на кабинета. Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на "Щурците". Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия. Не го превръщайте в махленски спор. Нали искаме друг тип политика, нека да я направим. Съвсем скоро ще видите абсолютно всичко", каза още той. "Съставът на кабинета ще бъде ясен до края на деня", допълни Николов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени