Пламен Шалъфов, ПП: Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли

По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски

Пламен Шалъфов, ПП
Пламен Шалъфов, ПП Източник: Zonanews

"Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли, но вярвам, че ще успеем". Това каза в студиото на "Здравей, България" Пламен Шалъфов, депутат от "Продължаваме Промяната" и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

 

По думите му е възможно, когато ДДС върху цената на хляба бъде намален, тя да спадне за известно време, а по-късно намалението да бъде "изядено". Подобен паралел беше направен и с цената на горивата у нас и предвижданото намаление с 25 ст./л.  

 

Шалъфов увери, че минималната работна заплата няма да се увеличи за втори път през тази календарна година, защото това би било огромен шок за работодателите.

 

"Ще има съкращения и реорганизация в МВР и Министерството на финансите", заяви още депутатът като отказа да назове конкретен процент служители, които ще бъдат съкратени. Той подчерта, че за да има увеличение на заплатите в администрацията, тя трябва да бъде реформирана.

 

По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски. "Със сигурност заявките, които правехме в началото на годината за силни реформи в актуализацията, няма да станат", обяви народният представител.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени