Плевнелиев: И Бог да бяха докарали ГЕРБ, пак щяха да го оплюят, замерят с камъни и да го изхвърлят

Проф. Габровски е успешен и обичан в "Пирогов", а днес беше охулен от "великите" български политици

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: БГНЕС

Стената, с която заедно с г-н Паси се сблъскахме в рамките на контактната група, се сблъска и толкова успял и познат българин като проф. Габровски. Това е стената на един стандартен див популизъм навсякъде в българската политика. Това каза NOVA NEWS бившият президент Росен Плевнелиев.

 

Това е отказът на национално отговорна политика, демонстрация на популизъм. Тази стена е издигната изкуствено от популистите в България в някакъв техен измислен свят, с липса на реално решаване на проблемите на българските граждани. С днешното решение копаем дъното още повече, заяви Плевнелиев.

 

Търсехме надпартийна кандидатура, в тази ера на тежко политическо противопоставяне все пак трябва да има решение, а виждаме провал след провал. Самият политически елит не е в състояние да постига съгласие по стратегически национални интереси. Трябва да си кажем - добре, на ръба на пропастта сме, дайте да не падаме, ако двигателят на колата е повреден, нека да го оправим. Но не, сблъскваме се с виртуална политика, посочи бившият държавен глава.

 

И Бог да бяха докарали ГЕРБ, пак щяха да го оплюят, замерят с камъни и да го изхвърлят. Проф. Габровски е успешен и обичан в "Пирогов", а днес беше охулен от "великите" български политици. В Народното събрание се замервахме с лозунги. Вече трета година сме наникъде, подчерта Росен Плевнелиев.

 

ГЕРБ трябва да понесат отговорност, да отчетат грешките си, но нима не трябва да понесат отговорност и за неколкократното увеличение на минималната заплата и на учителските заплати. Нека да се носи отговорност и за доброто, и за лошото, каза още Плевнелиев.

 

 
 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени