Плевнелиев: Когато системните партии се разпадат, идва популизъм

Това заяви президентът на България от 2012 до 2017 година

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: БГНЕС

"Когато системните политически партии се разпадат, идва популизъм". Така президентът на България от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев коментира в ефира на NOVA политическата обстановка у нас. Той призна, че поглеждайки към парламента, вижда тежка криза на политическата система.

 

Плевнелиев посочи, че "очевидно има вътрешно несъгласие в самата ДПС за начина, по който тя е управлявана в последните месеци, вероятно и за перспективите, които новото ръководство налага".

 

По думите му критичният момент за Движението е било гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС с първия мандат. "Очевидно тук се търси нова роля на ДПС отвъд идеите на сегашното ръководство в лицето на г-н Пеевски", смята президентът.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени