Плевнелиев: Лявопопулисткото правителство на ИТН ще бъде изметено до година-две

згубихме нормалността, живеем в някакво усещане за хаос

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: Zonanews

Вървим към правителство на леви популисти, което ще е подкрепено от БСП, Мая Манолова и ИТН, а големият въпрос е какво ще прави Христо Иванов и всичко ще се случи с подкрепата на президента-популист Румен Радев, коментира пред bTV Росен Плевнелиев, президент на България 2012-2017 г.

 

Според него, "когато ИТН кажат, че имат пълно сходство на приоритетите си с БСП и в същото време кажат на гражданите, че са против статуквото, нещо не се връзва".

 

Според него гражданите са се изнервили от ситуацията, в която се намираме. "Изгубихме нормалността, живеем в някакво усещане за хаос. Елитите са дълбоко разделени и като че ли неспособни да дадат решение", обяснява той.

 

"България падна в плен на популизма. Вчерашният ход е доказателство за агонията. Предлага ни се някакъв човек за премиер, който е ходил на някакъв кастинг на ТВ водещ и на неговите сценаристи. Предлагат ни се леви популисти".

 

"Моята прогноза е, че ново правителство ще издържи година-две, докато не бъде изметено", коментира Плевнелиев.

 

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени