Плевнелиев: Върне ли се Тръмп на власт, веднага ще подпише сепаратистко споразумение с Москва

Китай не иска санкции, затова е внимателен и с Украйна, и с Русия

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: Прессекретариат на Президента

Ако трябва да кажем за Китай нещо важно, то е, че Китай е тази държава в света, която извърши най-голямата и феноменалната история за 50 години. Освен това, за разлика от всички останали държави в света, Китай винаги има план. Кой друг има планове до 2050 г.? ЕС има до 2030 г. Това каза по БНТ президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, който присъства на срещата на върха на лидерите на ЕС в Китай. 

 

Китай няма никакъв интерес от индустриални битки, санкции, нито от разбиване на блокове. Противно на очакванията, че светът ще се разбие на блокове, точно обратното е истината - китайските лидери се молеха на европейците заедно да работим за свят, в който да има свободна търговия, а не индустриални войни, разказа Плевнелиев. 

 

Китай не иска да играе играта на Тръмп - санкции и битки. Затова са много внимателни в отношенията им с Украйна, Русия и Европа, уточни Плевнелиев. И допълни, че същевременно Пекин държи по важни теми да има комуникация с американците и европейците. 

 

По думите му американците са под натиск с оглед на това, че предстоят избори догодина. "Представете си един Тръмп да се върне като президент на САЩ - веднага ще отиде до Москва да подпише сепаратистко споразумение". 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени