Политически номад оглави Агенцията по безопасност на храните

Проф. д-р Христо Даскалов е бил зам.- председател на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г.

Проф. д-р Христо Даскалов
Проф. д-р Христо Даскалов

Проф. д-р Христо Даскалов е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), от поста беше освободен Христо Вълчанов, съобщиха от правителствената пресслужба, цитирайки заповед на министър-председателя Кирил Петков.

 

Както се вижда от неговият профил във фейсбук, проф. Даскалов е изпечен политически номад - на изборите през април се е явил като кандидат-депутат от Демократична България, а на последните - като кандидат на "Продължаваме Промяната". 

 

Проф. Христо Даскалов като кандидат на ДБ
Проф. Христо Даскалов като кандидат на ДБ Източник: Facebook
Проф. Христо Даскалов като кандидат-депутат на ПП
Проф. Христо Даскалов като кандидат-депутат на ПП Източник: Facebook


Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ.

 

Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г. Преподавал е на студенти в СУ "Св. Климент Охридски", Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС "Better Training for Safer Food" (BFSA).

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени