Политологът Стойчо Стойчев: Острият конфликт на ПП с Радев ще отнеме много от гласовете им

Анализаторът уточни, че 60% от пиара на ПП се базира на образа на Пеевски

Доц Стойчо Стойчев
Доц Стойчо Стойчев

"Дали ПП ще съставят ново правителство в този парламент, зависи от това дали ще предложат Петков за премиер. Ако го направят, шансовете му да успее са много малки. Нов кабинет се отдалечава все повече". Това заяви за "Офанзива" политологът доц. Стойчо Стойчев.

 

Според него самият вот на недоверие беше внесен, за да се спре роенето на групата на ИТН. "Стратегически ход на ГЕРБ, за да спрат изкушаването на депутати от Петков. В момента ПП е функция на авторитета на Румен Радев. Вече нямат неговата подкрепа, а острият конфликт с него ще отнеме много от гласовете за тях", посочи той. И допълни, че Радев ще бъде много по-предпазлив преди да подкрепи нова партия.


По думите му разривът с президента обаче може да доведе нови избиратели при тях. "Това е много проамериканско правителство. ПП да се надяват, че част от гласоподавателите не са се обезверили, заради червените линии на Петков. БСП са най-големият губещ от изцяло машинното гласуване. Нинова е запозната с това и ако искат да имат по-успешно представяне, ще предприемат стъпки към връщане на хартиеното гласуване преди нови избори", смята Стойчев.

 

И уточни, че 60% от пиара на ПП се базира на образа на Пеевски. "Скоро ГЕРБ ще отпадне от реториката на ПП, Пеевски се превърна в централна фигура в "проклятието на България", обясни той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени