Полицията в Бургас е привикала за профилактика руския гражданин Михаил Ежов заради видео, в което казва: ""Смятам, че в Русия на власт е фашизмът" (ВИДЕО)

Някой да попита Рашков давал ли е разпореждания да се репресират граждани, протестиращи против нападението на Русия над Украйна

Михаил Ежов
Михаил Ежов Източник: Фейсбук профила му

Полицията в Бургас е привикала за "профилактика" Михаил Ежов, който живее в Несебър, заради протестна акция, при която на пилона пред почетното консулство в Бургас е издигнато знаме, чието лого се състои от две букви Z използвани от руската пропаганда за войната срещу Украйна на мястото на руския флаг.

 

"Смятам, че в Русия на власт е фашизмът, а това е нейнният нов символ. Смятам, че този символ трябва да се поставя на всички учреждения на Руската Федерация", казва Ежов във видео, което е публикувано във фейсбук групата на руската опозиция в България "Ние сме за свободна Русия", преди знамето, съчетаващо символа на войната срещу Украйна и пречупения кръст на Третия Райх, да се развее пред почетното консулство.

 

Полицаята в Бургас е казала на Ежов, че са се самосезирали от публикацията му във фейсбук, а самият консул не е подал жалба. На него не му е известно, някой друг да е подавал жалба. "Попитаха ме защо съм го направил. Защо точно там протестирам? С кого съм бил? Опитаха се да ми обяснят, че това е нарушение на закона. Те обаче не уточниха какъв е този закон", разказва пред OFFNews Ежов.

 

Той е бил без адвокат в 1 РПУ в Бургас и е "помолен" от полицията да напише обяснение, а в него да запише, че е предупреден, че не трябва повече да прави така. След това обяснението е преведено от преводач. "Бях без адвокат и не знам каква е правната валидност на това обяснение", каза Ежов. За връчването на призовката са пристигнали трима.

 


 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени