Полк. Невяна Митева: Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, с проф. Герджиков сме надпартийни

Нашата работа е да съградим мостове там, където те са рухнали вече, добави тя

Невяна Митева
Невяна Митева Източник: bTV

"Не се възприемам като кандидат на ГЕРБ, вярвам и проф. Герджиков не с евъзприемаме като двойката на ГЕРБ, защото и двамата сме надпартийни. Не сме ангажирани политически с партия. Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло", заяви пред bTV полк. Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент. 

 

Аз съм обикновена българка, научана съм н атруд, не се занимавам с политика, работя, земен човек съм, обичам спорта, последователна съм инай-вече съм отговорен. Завършила съм НСА и станах една от първите жени в състава на ВВС, завършила съм обучение в САЩ, по програмите, които са свързани с нашето членство в НАТО, а по-късно бях първата жена във военната академия "Георги Раковски". Така описа себе си Митева. 

 
Твърди, че определяща в решението й да се кандидатира за вицепрезидент е подкрепата на семейството й. Има три деца - дъщеря и двама синове. Едно от предизвикателствато в кариерата й е било да влезе във Военната академия "Г.С. Раковски", защото до нейното кандидатстване жени не е влизала да учи в академията. "Не стигах до изпитите, не ми предоставяха възможност да стигна до изпитите. Повярваха в мен тогавашните командири във ВВС и на третата година ме допуснаха да се явя, бях приета с отлични оценки", обяви кандидатът за вицепрезидент. 
 

Тя добави, че не е била в йерархична връзка с Румен Радев, познава го само служебно и не е работила пряко с него. Не се чувствам в състезание с него. "Той ме познава като една от най-активните жени в армията. Водили сме спор с него, че е възможно да има жени и в изтребителната авиация. Лично г-н Герджиков ме покани да се включа в надпреварата, самият факт, че толкова стойностен и достоен българин се обърна към мен, ме накара да взема решението", разкри кандидатът за независимият кандидат за вицепрезидент. 

 

Познаваме се с г-н Чолаков много отдавна, той не е член на ГЕРБ, ние няколкократно сме заявили, че ще водим разговори с всички партии, ние сме съвсем необвързани партийно и ще приемем всяка подкрепа, добави Митева. 

Още от "Политика"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени