Поредните уволнения на хунтата отвориха хранилки за нови БСП кадри

Назначената за зам.изп. д-р на Фонд "Земеделие" Боряна Алексова е стар кадър на БСП, особено близка с Румен Овчаров

Боряна Алексова
Боряна Алексова Източник: Дима Максимова, 24 часа
Нова серия от смени по върховете на Министерство на земеделието предприе в четвъртък хунтата на Радев и Янев. Днес следобяд е сменен изпълнителния директор на Фонд "Земеделие" Васил Груев. На негово място е назначен икономистът Борис Михайлов. За зам.-изп. директор на фонда е назначена Боряна Алексова, която ще отговаря за прилагането на Програмата за развитие на селските райони. Същата е консултант от години по проекти, финансирани от същата програма. Част от тези проекти са изклчително скандални, като например  ремонта  на средно училище "Паисий Хилендарски" в Кресна. Боряна Алексова е стар кадър на БСП, особено близка с Румен Овчаров. Който пък е още по-близък с нейната сестра - Гергана Алексова. Гергана Алексова е била член на ИБ на ГС на БСП-София, член на РС на БСП-Триадица и общински съветник два мандата от БСП.
 
Гергана Алексова
Гергана Алексова Източник: БСП
Майката на Боряна и Гергана Алексови, Валентина Георгиева Танева-Алексова, е  съветник  по образование, наука и иновации в администрацията на Румен Радев.
 
Валентина Танева-Алексова
Валентина Танева-Алексова Източник: Президентска администрация
За управител на "Система за агропазарна информация" ЕООД (САПИ) е назначен Агоп Каспарян. Той е извънредно близък на председателя на БСП Корнелия Нинова, нейн икономически съветник. Известен е основно с предизвикващи искрен смях сред публиката твърдения. Като това например: "Агоп Каспарян, 11 юни 2020 г: Корнелия Нинова е единственият икономически подготвен политически лидер".

 

Агоп Каспарян-Нинова е единственият икономически подготвен политически лидер
Агоп Каспарян-Нинова е единственият икономически подготвен политически лидер Източник: Епицентър

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени