Последен ден за партиите да регистрират листите си за изборите на 9 юни

Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции

ЦИК
ЦИК Източник: Facebook

Партиите и коалициите, които ще участват в изборите на 9 юни могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание днес до края на деня. В 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции.

 

До 17 ч. е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание.

 

Очаква се представители на ГЕРБ-София да регистрират листите на партията в трите избирателни района в столицата днес. В 10 ч. областният координатор на партията в София Даниела Райчева, бившият кмет Йорданка Фандъкова и други кандидати за народни представители ще регистрират листата в 25-ти избирателен район "Красна поляна".

 

В 12 ч. Райчева, водачът на листата на ГЕРБ в 24-и район Рая Назарян и други кандидат-депутати ще се регистрират в район "Сердика". В 14 ч. ще бъдат подадени документи за регистрация в район "Триадица" - 23-и район - от Райчева, водачът на листата Георги Валентинов Георгиев и други кандидати за народни представители.

 

Очаква се и представители на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" да регистрират листата си в ЦИК за избори за евродепутати. От "Левицата!" също ще регистрира в ЦИК листата си за евроизборите, водена от Валери Жаблянов.

 

И коалиция "Солидарна България" ще подаде документи за регистрация на листите си за участие на изборите за Европейски парламент, както и за парламентарните избори в София.

 

Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, БСП и Левицата. От 10.00 ч. своята листа ще регистрира "БСП за България", начело с депутата Иван Петков. Това ще го направят заедно с водача на листата на БСП за европейските избори и зам.-председател на 49-ото Народно събрание Кристиан Вигенин.

 

От 11.30 часа Георги Мараджиев (областен координатор) и Цвета Караянчева (водач на листата) ще регистрират в РИК  листата на  ГЕРБ-СДС за 17-ти МИР Пловдив област. В 13 часа Левицата ще регистрира листата си в РИК-Пловдив за народни представители за 16 МИР, водена от Валери Жаблянов. В 15:00 часа в 16-та РИК ще се регистрира кандидатската листа за народни представители на "Продължаваме Промяната – Демократична България".

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени