Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Депутатите ще обсъдят на второ гласуване промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България

Пленарна зала на НС
Пленарна зала на НС Източник: Zonanews

Очаква се днес да бъде последното заседание на 49 -то Народно събрание. Депутатите ще обсъдят на второ гласуване промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Това предвижда първа точка от дневния ред за петък.

 

С промените се осигуряват по-високи заплати за военнослужещите от следващата година. В края на миналата седмица поправките бяха одобрени в пленарната зала на първо четене и предвиждат от 1 януари 2025 г. възнагражденията на военнослужещите да се повишат средно с 30% при запазване на изградената диференциация между военните звания и длъжности.

 

Точка втора от програмата на 49-то Народно събрание предвижда ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB "Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка" (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби.

 

Предвидено е време за редовен парламентарен контрол. В него се очаква да участват министрите Людмила Петкова, Виолета Коритарова, Галя Кондева, Найден Тодоров, Петър Димитров.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени