Позор! Стефан Софиянски и партията му застанаха зад Радев и "Продължаваме промяната"

Според тях Радев отстоявал националните интереси на България

Стефан Софиянски
Стефан Софиянски Източник: ССД

"Съюзът на свободните демократи" на бившия премиер Стефан Софиянски застана зад кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. Решението е взето след проведено национално събрание.

 

От ССД уточняват, че това е "признание към Радев за последователната и доблестна позиция по отстраняване на предишния модел на управление, довел България до икономически и духовен застой, трайно закотвил я на последното място в ЕС".

 

"Отчитаме също така като положителна и провежданата от него балансирана външна политика, отстояваща интересите на страната ни. В тази връзка изразяваме, че споделяме напълно визията на президента Радев по отношение на Република Северна Македония и "зелената сделка", включително искането му въглищните ни централи (ТЕЦ-ове) да работят и след 2036 г.", се казва още в позицията на ССД.

 

Структурите на ПП "Съюз на свободните демократи" също така са взели решение да подкрепят коалиция "Продължаваме промяната" на предстоящите парламентарни избори.  

Още от "Политика"

Бойко Борисов: В Плана за възстановяване правителството подкрепи корпоративни, лобистки интереси. Аз даже мога да ви каж

Чудовищен хаос и скок на цените - това е доброто управление на Радев и успешното служебно правителство. Не искам да мисля, какво е неуспешното, възмути се бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени