Позор! Стефан Софиянски и партията му застанаха зад Радев и "Продължаваме промяната"

Според тях Радев отстоявал националните интереси на България

Стефан Софиянски
Стефан Софиянски Източник: ССД

"Съюзът на свободните демократи" на бившия премиер Стефан Софиянски застана зад кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. Решението е взето след проведено национално събрание.

 

От ССД уточняват, че това е "признание към Радев за последователната и доблестна позиция по отстраняване на предишния модел на управление, довел България до икономически и духовен застой, трайно закотвил я на последното място в ЕС".

 

"Отчитаме също така като положителна и провежданата от него балансирана външна политика, отстояваща интересите на страната ни. В тази връзка изразяваме, че споделяме напълно визията на президента Радев по отношение на Република Северна Македония и "зелената сделка", включително искането му въглищните ни централи (ТЕЦ-ове) да работят и след 2036 г.", се казва още в позицията на ССД.

 

Структурите на ПП "Съюз на свободните демократи" също така са взели решение да подкрепят коалиция "Продължаваме промяната" на предстоящите парламентарни избори.  

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени