Позорният индивид Румен Радев: Докато управлява служебното правителство няма да дадем нито танкове, нито ПВО, нито изтребители на Украйна

България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна, изтъкна протежето Решетниково

Румен Радев
Румен Радев Източник: БТА

Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито своите танкове или противоракетни установки, обяви позорният индивид Румен Радев, който заради глупостта на част от българите е втори мандат президент на България. Радев говори пред журналисти преди започването на конференция "Антикорупция и национална сигурност".

 

Той допълни, че е редно "българските граждани отсега да знаят позициите на партиите, които скоро ще решават от името на страната дали ще бъдат част от усилията за възстановяване на мира или на удължаването на войната".

 

"България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. Ние ще подкрепим европейски дипломатически усилия за възстановяване на мира", изтъкна протежето на ген. Реешетников.

 

Вчера стана ясно, че на съвместното заседание на министрите на отбраната и на външните работи на страните от Европейския съюз е било обсъдено предоставянето на 155-мм снаряди за Киев.

 

Военният министър Димитър Стоянов (известен като "Митко СМС-а") обясни, че България не е част от тази обща обществена поръчка и няма как да бъде, тъй като не използва боеприпаси с такъв калибър. 

 

Според Радев така страната ни ще даде на ЕС знак за своя суверенитет във взимането на решения.

Румен Радев определи като "абсолютни спекулации" слуховете за фалит на държавата. 

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени