ПП-ДБ: Голяма част от точките в меморандума ни са възприети в предложеното от ГЕРБ споразумение

Това обясняват в позиция от коалицията

ПП-ДБ
ПП-ДБ Източник: Zonanews

Парламентарната група на коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" приема резултата от днешното съвещание на ГЕРБ-СДС като стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог. Това обясняват в позиция от ПП-ДБ.

 

"Изразяваме удовлетворение, че голяма част от точките, предложени в меморандума на ПП-ДБ, са възприети и обсъдени с необходимата сериозност в предложеното от ГЕРБ споразумение”, допълват от коалицията.

 

От ПП-ДБ уточняват, че стабилността на страната и устойчивото ѝ развитие за обозримо дълъг период са първостепенен приоритет. "Неотменима и основополагаща задача обаче е да се гарантира продължаване на реформите в съдебната власт, службите за сигурност, изборът на почтени и експертни членове на регулаторите, пълното членство в Шенген и еврозоната. Това трябва да стане при ясно поети ангажименти, което изключва формирането на мнозинства извън това на двете парламентарни формации”, уточняват още от формацията.

 

"Оценяваме ситуацията в момента като особено важна за бъдещето на страната и затова призоваваме колегите от ГЕРБ да започнем преговорите веднага щом г-жа Мария Габриел е отново в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията и настоящия премиер Николай Денков”, допълват от ПП-ДБ.

 

"За нас всеки договор е обещание между страните, а добрите обещания са спазените обещания. Ето защо ние ще предложим утре Народното събрание ефективно да приеме чрез гласуване оставката на правителството на Николай Денков”, заключват от коалицията.

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени