ПП-ДБ потвърдиха, че няма да подкрепят кабинет с мандат или участие на ГЕРБ

Обединението не можа да постигне своя пълен потенциал на тези избори, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов

Пресконференция на ПП-ДБ
Пресконференция на ПП-ДБ Източник: Скрийншот/Facebook

Всички формации в обединението "Продължаваме промяната-Демократична България" са взели решение, че няма да подкрепят правителство с мандат или участие на ГЕРБ, обяви днес на брифинг на коалицията Асен Василев. "Нашето решение е на база на ценности", добави Кирил Петков. Това бе първата пресконференция на обединението след изборите.

 

На финала на брифинга четиримата лидери станаха и не дадоха възможност за въпроси на медиите.

"Ясно е, че не успяхме да убедим достатъчно български граждани да гласуват", заяви съпредседателят на ПП Асен Василев и каза, че в следващата кампания ще отидат в още 3000 населени места. "Ние трябва да прием бюджета максимално бързо. Нито болниците, нито пенсионерите, нито бизнесите могат да чакат", каза на свой ред съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

За овладяване на цените на храните той добави, че ще работят за нова стратегия за българското земеделие.

 

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов заяви, че коалицията оценява, че гражданите искат да се прекрати политическата криза. "Но не можем да подкрепим правителство, кадрувано от Бойко Борисов".

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов потвърди общата позиция на коалицията по отношение на първия мандат. "Благодаря на всички колеги за усилието да има това обединение. То има потенциал , видимо е от резултатите, ние ще работим за това да го развиваме и надграждаме. Нашата оценка е, че обединението не можа на тези избори да постигне своя пълен потенциал", каза Иванов.

 

По думите му оттук нататък следва да бъде изпълнено най-важното обещание, което ПП-ДБ са дали – да бъде възстановена парламентарната република и управление в България.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени