ПП-ДБ върнаха празна папка на президента

Вторият мандат – неуспешен

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

ПП-ДБ върнаха празен мандат на президента Румен Радев. "Връщам мандата неизпълнен, тъй като в настоящото Народно събрание вече няма подкрепа нито за управленската програма, която приехме заедно с ГЕРБ-СДС преди 10 месеца, нито за реформите, които бяха в основата на сформирането на това управление. Можем да кажем ,че коалицията ГЕРБ-ДПС всъщност иска избори и това е резултатът от тяхното желание", каза Николай Денков.

 

До това решение се стигна, след като вчера първият мандат за съставяне на правителство завърши с неуспех. Мария Габриел се отказа да стане премиер за вторите 9 месеца от ротацията.

 

От ПП-ДБ обявиха първоначално, че ще се опитат да съставят кабинет с втория мандат и предложиха на ГЕРБ да излъчи премиер. От партията на Бойко Борисов обаче отказаха да участват.

 

По-рано днес съпредседателят на ПП Кирил Петков каза, че с чиста съвест партията ще върне празен втория проучвателен мандат. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени