ПП-ДБ все пак ще предложи на Борисов състав на свой проектокабинет

Той отказа да коментира имена, но съобщи, че утре предстои обсъждане във вътрешните органи на коалицията

Николай Денков
Николай Денков Източник: Zonanews

ПП-ДБ може и да представи предварително състав на проектокабинет, както вчера поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера той обяви, че очаква от коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" да предложат състав на кабинет преди връчването на първия мандат.

 

"Нека първо да минем през обсъждане в коалицията. Има и плюсове, и минуси в двата варианта, така че има нагласа, че може и да предложим, както бе обсъдено вчера, но няма никаква готовност да се обсъждат имена", каза пред журналисти в кулоарите на парламента Николай Денков (ПП-ДБ).

 

Той отказа да коментира имена, но съобщи, че утре предстои обсъждане във вътрешните органи на коалицията. От думите му стана ясно още, че ще бъдат инициирани срещи за изработването на управленска програма.

 

На тях ще бъдат поканени всички парламентарни групи, започвайки от ГЕРБ-СДС като най-голяма такава. На срещите ще се обсъжда и структура и състав на Министерски съвет.

 

По време на лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ вчера стана ясно, че е възможно двете коалиции да постигнат съгласие за общо разработване на управленска програма.

 

Бойко Борисов поиска още предварително да му бъде представен съставът на проектокабинета на ПП-ДБ за втория мандат. От ПП-ДБ са категорични, че кабинет с първия мандат няма да подкрепят.

 

Те обаче очакват подкрепа от ПГ на ГЕРБ-СДС за втория. Това е и причината, поради която лидерът на ГЕРБ поиска предварително състав на проектоправителство.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени