ПП няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за ново правителство

Петков допълни, че "Продължаваме промяната" няма да прави обща парламентарна група с "Демократична България"

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи предложението на ГЕРБ за ново правителство. Бившите управляващи остават в конструктивна опозиция. Това заяви на пресконференция Асен Василев. Той посочи, че "Продължаваме промяната" няма да пречат на ГЕРБ да сформират правителство.

 

След като преди три дни от ГЕРБ обявиха, че създават контактна група за преговори за кабинет, днес от "Продължаваме промяната" представиха своите виждания. Асен Василев посочи, че партията няма да отиде на преговори с ГЕРБ.

 

"Продължаваме промяната" ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ. Това решение е взето от Националния съвет на партията на заседание вчера, обяви съпредседателят на формация Асен Василев.

"Това означава, че няма да отидем на разговори с ГЕРБ за първия мандат", каза Василев.

 

Той допълни, че най-важното за България е да има стабилно управление. "Ние ще сме конструктивни, няма да пречим на формирането на кабинет и има редица политики, които сме готови да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени", заяви той. Кирил Петков и Асен Василев посочиха, че няма да подават оставка заради изборната загуба.

 

Петков допълни, че "Продължаваме промяната" няма да прави обща парламентарна група с "Демократична България", за да получат първия мандат, защото "не редно да се подменя вотът на избирателите чрез политически конструкции".

 

Кирил Петков посочи, че приемането на антикорупционното законодателство, вдигане на минималната заплата на 860 лева и на пенсиите с 20%. Бившият премиер отрече да има натиск от посолството на САЩ за съставяне на правителство.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени