ПП пред разпад, местни структури на бунт срещу тъпи решения на Петков, Василев и Лена Бориславова

Към момента целият пиар и организационната дейност в партията били поверени именно на Бориславова, което допълнително засилвало недоволството на Василев и Лорер

Асен Василев и Кирил Петков
Асен Василев и Кирил Петков Източник: Zonanews

Пред разпад са структурите на "Продължаваме промяната" в много градове на страната, а основна причина са тъпи решения на Кирил Петков и Лена Бориславова, пише "Труд", позовавайки се на недоволни партийни членове.

 

Напрежение в Пловдив

В Пловдив депутатът Росен Костурков бил на път да напусне с цялата структура, защото Петков еднолично назначил за координатор бившия депутат Александър Ракшиев. Същият завежда отдел "Продажби" за Пловдив на разследваната криптопирамида "Нексо".

 

Росен Костурков, ПП
Росен Костурков, ПП Източник: Zonanews
Александър Ракшиев, ПП
Александър Ракшиев, ПП Източник: Zonanews

Бунт и в Плевен

Огромно недоволство има и в Плевен, районът най-вероятно ще остане без нито един депутат от настоящите, които били вбесени заради поредно "умно" решение на тандема Петков-Бориславова да поверят кампанията и реденето на листите на Радостин Василев. В момента от Плевен депутат е едно от знаковите лица на партията и един от крупните бизнесмени в нея Иван Христанов.

 

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: Zonanews

Брожения в Перник

Брожения има и в организацията на ПП в Перник, където никой от членовете на партията не влезе заради Бойко Рашков.

 

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: Zonanews

Проблеми има в структурите и на други места в страната, организациите на ПП в цяла Северна България се тресат от скандали и противоборства. Хора, които са се дистанцирали вече от партията на Кирил Петков и Асен Василев обясниха, че основна причина за разпада е липсата на пари във формацията. Кандидатите за депутати били задължавани да финансират кампаниите си със собствени средства или от спонсори.

 

Краткият живот на парламента не им позволявал да си възстановят вложените средства. Това била причината от ПП да си тръгне един от най-богатите партийци – собственикът на "Еконт" Николай Събев, на когото му писнало да хвърля пари.

Очаквало се и други депутати-бизнесмени също да се откажат от участие в листите на ПП, тъй като партийната инвестиция се оказвала нерентабилна.

 

Николай Събев
Николай Събев Източник: БГНЕС

Драми с ДБ

В местните структури на ПП има и още една тема, по която тлее бъдещ конфликт. Обсъжданото обединение с ДБ, означава още хора без шанс за влизане в следващ парламент. Мнозина вече имали готовност, ако бъде обявено явяване с общи листи с ДБ, те да се откажат от участие в листите, за да не се налагало да хвърлят пари на вятъра.

 

Христо Иванов и Атанас Атанасов, ДБ
Христо Иванов и Атанас Атанасов, ДБ Източник: Zonanews

От четири месеца имало и разнобой между Кирил Петков и Асен Василев-Даниел Лорер, а в основата на конфликтите били абсурдните идеи на Петков. Бившият премиер имал налудната концепция, че на предстоящия вот щели да загубят мандати, но в това нямало нищо страшно, защото през есента щели да предизвикат мощна вълна, да спечелят гласове, които да ги превърнат в първа политическа сила.

 

Кирил Петков и Даниел Лорер
Кирил Петков и Даниел Лорер Източник: Zonanews

Петков обяснявал, че ще остане още една година начело на партията, за да утвърди положението, да го стабилизира и след това щял да я остави на Лена Бориславова, която щяла да е бъдещият министър-председател. Към момента целият пиар и организационната дейност в партията били поверени именно на Бориславова, което допълнително засилвало недоволството на Василев и Лорер.

Още от "Политика"

Даниел Митов: От 2009 г. слушам спекулации как ГЕРБ щяла да се коалира с БСП. Истината е, че точно хората, които използв

Той добави, че оттук нататък Северна Македония се поставя в ситуация на тежка конфронтация не само с България, а с целия ЕС и трябва да обяснява защо

Прочетете повече прочетете повече

МВнР проговори за изстъпленията на Скопие покрай честванията на Гоце Делчев: Отношението им е унизително и недопустимо

Напомняме, че свободното движение на хора е сред основните принципи на функциониране на ЕС, пишат в официална позиция от Външно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени