ПП се сближава с ДПС и влиза в европейското либерално семейство

Председател на Партията на европейските либерали АЛД е евродепутатът от Движението за права и свободи Илхан Кючюк.

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Партия "Продължаваме Промяната" има намерение да стане пълноправен член на европейското либерално семейство. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков, който заедно с финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев участва в форум на Партията на европейските либерали АЛДЕ преди срещата на върха в Брюксел, съобщи БНТ.

 

Част от либералното семейство е и ДПС, а председател на европейската партия е евродепутатът от Движението за права и свободи Илхан Кючюк.

 

"Принципите, които обединяват ПП с либералите са върховенството на правото, човешките права и демокрацията. Ще станем пълноправен член, когато дойде моментът", заяви Денков след форума. Той каза още, че от "Продължаваме Промяната" ще търсят общи действия с ДПС.

 

"Разбира се, че ще търсим общи действия, разбира се ние смятаме, че в някои отношения има проблеми във върховенството на закона, не е тайна, но трябва да търсим как да изчистим всички проблеми, които имаме и да се действа напред", посочи премиерът. Той изтъкна, че, макар и трудно, все пак се търси взаимодействие в парламента, където то е още по-важно, защото там трябва да се реши как ще изглеждат законите и промените в Конституцията.

 

Във връзка с пътя към осъществяване на необходимите промени Николай Денков коментира: "Лично аз съм оптимист, че бихме могли да го извървим заедно. Ако можем да го извървим заедно, трябва да можем да действаме заедно и на европейско ниво".

 

 

Припомняме, че въпросът за присъединяването на ПП към АЛДЕ с подкрепа от ДПС бе повдигнат през май 2022 г.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени