Прадядото на председателя на НС Никола Минчев – депутат, осъден и убит от Народния съд

Той заяви, че сед приоритетите на парламента ще е закриване на специализираните съд и прокуратура. Това е ясен знак, че проектът "ПП" е олигархичен проект

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: Facebook
Прадядото на 34-годишния адвокат и новоизбран председател на НС Никола Минчев – Сирко Станчев, е бил депутат в последните 2 парламента преди 9-ти септември и е един от народните представители, подписали декларацията за спасяването на българските евреи. Това заяви самият Минчев в предаването на bTV "Тази събота и неделя".
 
"Дядо ми е платил с живота си за участието си в последните две Народния събрания, защото е бил осъден от Народния съд и убит", допълни новият председател на парламента. Той допълни, че 10 години е работил в голяма адвокатска кантора, като е започнал още от 5-ти курс в СУ "Климент Охридски", където е завършил право.
 
"Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласуват формално вече взети решения. Ще бъдем истинска парламентарна република", заяви той, без да си даде сметка, че това са засега само празни думи. Ако съдим по действията и решенията на ПП "ПП" - това трудно ще се случи, защото този задкулисен проект на тукашната и международна олигархия има съвсем други цели - основно свързани с ограбване на страната и насочване на парични потоци навън.
 
В "Продължаваме промяната" Никола Минчев е поканен от Кирил Петков. Двамата се познавата от около 7 години. Според Минчев не е нужна кардинална промяна в правилника на Народното събрание, но е възможно да има известни корекции.
 
Той заяви, че е срещу политическото номадство в парламента – преминаването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничението това да се прави вероятно ще остане в правилника. Сред приоритетите на парламента ще е закриване на специализираните съд и прокуратура. Това е ясен знак, че проектът "Продължаваме Промяната" е олигархичен проект - закриването на спецсъда и спецпрокуратурата директно обслужва най-големите бандити на български преход и "пеликаните" на криминалната приватизация.
 
Относно изискването за зелен сертификат за достъп до Народното събрание той коментира: "Поради специфичния допуск на външни лица парламентът не се води обществено място в общоприетия смисъл и не се прилагат ограничения за обществени сгради. Това тълкуване ще го помислим задълбочено. Правилата трябва да са за всички". По думите му е възможно да се въведе и тестване за депутатите веднъж седмично, както е за учениците.

Още от "Политика"

Министър Тагарев: Русия прилага агресивна стратегия за дестабилизиране на страните от Черноморския регион

Тази стратегия се равнява на когнитивна война, чрез която Русия се опитва да постигне своите геополитически амбиции, манипулирайки обществените възприятия и използвайки насаждани страхове, добави той

Прочетете повече прочетете повече

И здравната, и бюджетната комисия в парламента отхвърлиха бюджета за здраве за 2024 г.

По данни на здравната каса в проекта е заложено 26.5% от здравните плащания да отиват за лекарства - за амбулаторна помощ и за лекарства, плащани извън клиничните пътеки на лечение

Прочетете повече прочетете повече

Министър Тагарев към украински военнослужещи: България подкрепя Формулата за мир на президента Зеленски

Той ги увери в подкрепата за легитимните усилия на Украйна да възстанови териториалната си цялост в рамките на международно признатите граници от 1991 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени