Прадядото на председателя на НС Никола Минчев – депутат, осъден и убит от Народния съд

Той заяви, че сед приоритетите на парламента ще е закриване на специализираните съд и прокуратура. Това е ясен знак, че проектът "ПП" е олигархичен проект

Никола Минчев
Никола Минчев
Прадядото на 34-годишния адвокат и новоизбран председател на НС Никола Минчев – Сирко Станчев, е бил депутат в последните 2 парламента преди 9-ти септември и е един от народните представители, подписали декларацията за спасяването на българските евреи. Това заяви самият Минчев в предаването на bTV "Тази събота и неделя".
 
"Дядо ми е платил с живота си за участието си в последните две Народния събрания, защото е бил осъден от Народния съд и убит", допълни новият председател на парламента. Той допълни, че 10 години е работил в голяма адвокатска кантора, като е започнал още от 5-ти курс в СУ "Климент Охридски", където е завършил право.
 
"Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласуват формално вече взети решения. Ще бъдем истинска парламентарна република", заяви той, без да си даде сметка, че това са засега само празни думи. Ако съдим по действията и решенията на ПП "ПП" - това трудно ще се случи, защото този задкулисен проект на тукашната и международна олигархия има съвсем други цели - основно свързани с ограбване на страната и насочване на парични потоци навън.
 
В "Продължаваме промяната" Никола Минчев е поканен от Кирил Петков. Двамата се познавата от около 7 години. Според Минчев не е нужна кардинална промяна в правилника на Народното събрание, но е възможно да има известни корекции.
 
Той заяви, че е срещу политическото номадство в парламента – преминаването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничението това да се прави вероятно ще остане в правилника. Сред приоритетите на парламента ще е закриване на специализираните съд и прокуратура. Това е ясен знак, че проектът "Продължаваме Промяната" е олигархичен проект - закриването на спецсъда и спецпрокуратурата директно обслужва най-големите бандити на български преход и "пеликаните" на криминалната приватизация.
 
Относно изискването за зелен сертификат за достъп до Народното събрание той коментира: "Поради специфичния допуск на външни лица парламентът не се води обществено място в общоприетия смисъл и не се прилагат ограничения за обществени сгради. Това тълкуване ще го помислим задълбочено. Правилата трябва да са за всички". По думите му е възможно да се въведе и тестване за депутатите веднъж седмично, както е за учениците.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени