Правителството иска освобождаването на шефа на НСО

Това съобщи говорителят на кабинета Лена Бориславова

Ген. Емил Тонев
Ген. Емил Тонев Източник: НСО

Правителството предлага на президента Румен Радев да освободи шефа на НСО - бригаден генерал Емил Тонев. Това съобщи говорителят на кабинета Лена Бориславова. Причината е бързото предаване на видеозаписите от входовете на Министерския съвет, които бяха поискани от Софийската градска прокуратура.

 

Както "24 часа" писа на 23 март прокурор Марина Ненкова от Софийската градска прокуратура е поискала от шефа на НСО, да предостави записи от камерите за видео наблюдение на всички входове и изходи на сградата на Министерския съвет на "Дондуков" 1 за времето от 23.02.2022 до 23.03.2022 по досъдебно производство. 

 

"Сградата на Министерския съвет е контактна точка за европрокуратурата. Тук сигнали подават защитени свидетели и с предаването на тези записи се застрашават техните права и може да се компрометира поверителността на личността им", обясни Бориславова. 

 

"В допълнение по официална информация, предоставена и на президента, съществуват съмнения за непрозрачно разходване на бюджетни средства от страна на Национална служба за охрана", каза още Бориславова.

 

"На оперативното заседание е обсъдено още разминаване в поведението на НСО със скорострелното предоставяне с гриф "спешно" на видеоматериали от служебните входове на МС, съпоставено със забавянето и липсващото предоставяне на съдействие по време на протестите по-миналото лято, когато беше изключително важно тези видеозаписи да бъдат предоставени на разследващите органи, за да могат да бъдат направени пълни разследвания на насилието над протестиращи граждани", каза още Бориславова.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени