Правителството обсъжда подготовката и провеждането на местните избори

По време на заседанието се очаква правителството да определи също заместник-председател на Държавната агенция "Национална сигурност"

Министерски съвет на Република България
Министерски съвет на Република България Източник: Zonanews

Правителството предстои да обсъди проект на решение за подготовката и провеждането на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 29 октомври 2023 година. Това предвижда дневният ред на днешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Вносител на точката е министър-председателят акад. Николай Денков. На свое заседание Централната избирателна комисия вече назначи първите 12 общински избирателни комисии за местния вот, припомня БТА. Те са в общините Костинброд, Севлиево, Трявна, Ямбол, Баня, Лясковец, Павел баня, Якимово, Стамболово, Опан, Бобов дол и Стамболово.

 

По време на заседанието се очаква правителството да определи също заместник-председател на Държавната агенция "Национална сигурност". Проект на решение за приемане на Национален план за противодействие на тероризма също е част от проекта за дневен ред на заседанието на кабинета.

 

Очаква се кабинетът да одобри и поредна хуманитарна помощ за Украйна, този път в размер на 293 376 лева. Началото на заседанието е в 10:00 часа.

Още от "Политика"

Няма да има драматична промяна в цената на тока, правителството следи процеса, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев призова служебния премиер да сезира ДАНС за изтеклия запис, в който се говори за торби с кеш

Прочетете повече прочетете повече

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени