Правителството с отчет за свършеното през последните 9 месеца

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват утре привечер

Николай Денков и Мария Габриел
Николай Денков и Мария Габриел Източник: Пресцентър на МС

Кабинетът в оставка прави отчет за свършеното през изминалите 9 месеца. В началото на отчета министър-председателят Николай Денков отправи поздрав към дамите за 8-и март и изтъкна, че работата по изпълнението на управленската програма продължава.

 

"Управленската програма продължава и през следващите девет месеца. Ние се намиране в средата на нейното изпълнение. С Мария Габриел ще направим всичко възможно, за да направим плавен преход, с минимални сътресения, за да можем да продължим да работим заедно", посочи той.

 

Вицепремиерът Мария Габриел благодари на Николай Денков "за чудесната съвместна работа и за конструктивния тон". "Преди 9 месеца направихме труден и важен избор. Партиите, подкрепящи правителството, стопиха противоречията, подкрепиха кабинет, изглеждащ невъзможен в очите на мнозина, демонстрираха далновидност и отговорност. Видяхме колко много можем да постигнем ако обединим усилията, които раждат по-устойчиви резултати, а откритият диалог е най-доброто за преодоляване на различията. Управленската ни програма е направена, за да отговорим на очакванията на хората, знаем силните страни и ограниченията на всяко министерство, а моите очаквания са за ускорен напредък по набелязаните приоритети", заяви Габриел.

 

Премиерът акад. Николай Денков депозира оставката си в деловодството на Народното събрание на 5 март, ден преди да се навършат деветте месеца от началото на управлението. Още на 6 март депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа "за", ГЕРБ-СДС заявиха тогава, че ПП-ДБ са действали прибързано и тласкат страната към избори.

 

Денков пък от своя страна обясни, че това е още една подадена ръка за бързо започване на преговори по ротацията и допълни, че правителството ще работи докато не бъде избран нов кабинет. Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват утре привечер. В понеделник президентът Румен Радев започва консултациите за ново правителство с парламентарно представените партии.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени