Правната комисия в НС прие отмяна на ротацията на председател на Комисията за контрол на службите

Бойко Рашков с много остро слово възрази срещу мотивите за това решение

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

С 12 гласа "за", 5 "против" и един "въздържал се", Правната комисия в НС прие промяна в Правилника на Народното събрание, с която отмени ротационното председателство на Комисията за контрол на службите. Срещу мотивите за тази промяна възрази депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи БНР.

 

Очакванията на опозицията в Комисията са, че утре темата ще влезе в дневния ред и на парламента и така ще се стигне до отмяна на ротационното председателство на тази комисия, което е факт от 46-тото Народно събрание досега. До това се стигна, след като стана ясно, че в началото на този парламентарен сезон Комисията трябва да бъде оглавена от представител на "Възраждане", което пък според представители на мнозинството поставя под риск националната ни сигурност.

 

Бойко Рашков с много остро слово възрази срещу мотивите за това решение, като оспори и твърденията, че Комиисята не е работила, че ротационният председател водил до промяна в политиката на Комисията и накрая каза, че за всички е ясно, че тази промяна не е свързана с описаното в мотивите.

 

На същата позиция беше и Петър Петров от "Възраждане", който нарече промяната в правилника: "политическа и анти-"Възраждане" лустрация". Коментар направи и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него, не е проблем, ако партията загуби председателското място в Комисията за контрол на службите за сигурност.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени