Представители на "Възраждане" и посолството на Китайската народна република в България се срещнаха в София. Костадинов осъдил грубата американска намеса във вътрешните работи на Китай

Костадинов отбелязал позицията на "Възраждане", че Тайван е част от Китай и че те подкрепяли политиката за един Китай

Китайско посолство в България
Китайско посолство в България Източник: Pinterest

Проведе се среща между представители на "Възраждане" и представители на посолството в България на Китайската народна република.

Те обсъдиха въпроси, свързани с напрежението в Тайванския проток и бъдещото на българо-китайското икономическо и политическо сътрудничество.

 

Костадинов отбелязал позицията на "Възраждане", че Тайван е част от Китай и че те подкрепяли политиката за един Китай, която била част от нормите на международното право.

 

От тази гледна точка Костадинов осъдил грубата американска намеса във вътрешните работи на Китай, свързана с подкрепата за тайванските сепаратисти и изразил пълна подкрепа за политиката на Китайската народна република в усилията ѝ за спазването на международното право.

 

Били обсъдени и въпроси, касаещи българо-китайското политическо и икономическо сътрудничество, като изразената позиция от страна на "Възраждане" е за привличане на нови сериозни китайски инвестиции в България, най-вече свързани с проекти по трасето на най-големия  световен, инфраструктурен проект, започнат от Китай "Един пояс, един път".

 

На срещата присъствали от страна на "Възраждане" Костадин Костадинов – председател на "Възраждане",  Деян Николов – секретар на "Възраждане"  и   Йовка Димитрова – медиен съветник.

 

Представителите на посолството на Китайската народна република в България били Н. Пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България, Фен Йенцюн, отговорник по политически въпроси при посолството на Китай в България и  Шъ Чуен, трети секретар.

 

Още от "Политика"

ГЕРБ на срещата с КНСБ: Част от кризите в България не са вносни, а домашни, резултат са от политиката на определени парт

Прогнозата ми е, че или войната в Украйна ще приключи бързо с много големи неприятни ефекти, или ще продължи дълго, добави Томислав Дончев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени