Преговорите между ГЕРБ-СДС и ДПС започнаха, ПП-ДБ и "Възраждане" отказаха да участват

Очаква се след срещата на представителите на двете партии да говорят пред медиите

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ДПС започнаха
Преговорите между ГЕРБ-СДС и ДПС започнаха Източник: Zonanews

Започна срещата между представители на ГЕРБ-СДС и ДПС за съставяне на правителство. От страна на ГЕРБ-СДС преговорният екип включва Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

 

Преговарящите от страна на ГЕРБ-СДС: Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова (2)
Преговарящите от страна на ГЕРБ-СДС: Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова (2) Източник: Zonanews

От страна на ДПС дойдоха: Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Енисова, Елван Гюркаш и Байрам Байрам. Очаква се след срещата да представителите на двете партии да говорят пред медиите. 

 

От страна на ДПС дойдоха: Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Енисова, Елван Гюркаш и Байрам Байрам.
От страна на ДПС дойдоха: Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Енисова, Елван Гюркаш и Байрам Байрам. Източник: Zonanews

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че няма да участва в разговорите с представителите на политическите сили в новия парламент, като обяви, че излъчва преговорен екип, представляван от трите дами, които участваха и в преговорите за несъстоялата се ротация в миналия мандат. 

 

Преговарящите от страна на ГЕРБ-СДС: Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова
Преговарящите от страна на ГЕРБ-СДС: Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова Източник: Zonanews

По-рано днес от ПП-ДБ съобщиха, че няма да участват в преговорите за съставяне на правителство, "съобразявайки се с волята на избирателите".

 

В позицията си коалицията заявиха, че в Народното събрание ще бъдат "силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България".

 

Отказ дойде и от "Възраждане", които отказаха да влизат в каквито и да е преговори с ДПС.

 

Йордан Цонев и Станислав Анастасов
Йордан Цонев и Станислав Анастасов Източник: Zonanews

Единственото правителство, което "Възраждане" ще подкрепи, е правителство с техен мандат, казаха от партията на Костадин Костадинов.

Още от "Политика"

Военното разузнаване обвини съветник на Денков в опит за вербовка. Атанасов прочете SMS на Венев: Гномът и дъртите ченге

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов на свой ред прочете от трибуната на Народното събрание СМС с неуточнен произход, според който службите искат да спрат реформата, пускайки компромати

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени