Премиерът акад. Денков към протестиращите: Елате да говорим

Той подчерта, че обсъжданията с ЕК трябва да се провеждат успоредно с разговорите с миньорите и енергетиците

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

През следващите седмици териториалните планове за енергиен преход във въглищните региони ще се договарят с Европейската комисия (ЕК) и точно затова тези документи трябва да бъдат там. Ако бъдат оттеглени, няма как по тях да се преговаря, отново припомни премиерът акад. Николай Денков пред журналисти днес.

 

Той подчерта, че обсъжданията с ЕК трябва да се провеждат успоредно с разговорите с миньорите и енергетиците. Министър-председателят призова протестиращите да напуснат магистралата и да дойдат на масата на преговорите, за да се говори в детайли.

 

"Аз съм абсолютно убеден, че голяма част от тях не разбират добре каква е същината на плановете и всъщност как те биха им помогнали", посочи акад. Денков. "Плановете не затварят централите, както те си представят. Когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, защото има по-евтин ток от други източници, плановете ще помогнат на тези региони да развият бизнес, който е нов, съвременен и съответно би създал работни места, по-добри от тези, които има в момента", обясни премиерът.

 

По темата с внесения днес от опозицията вот на недоверие към правителството министър-председателят беше лаконичен: "Очаквам един политически дебат в предизборна кампания, след което гласуване." Той уточни, че работата на министрите ще се преценява според това дали изпълняват управленската програма в своите сфери, а не дали са активни публично.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени