Премиерът Борисов: нечистоплътен е опитът на Радев да иска прогноза от медиците

Най-щадящи мерки предложихме, дадохме възможност на бизнеса да работи, каза още премиерът

Сертифицирани са проекти на стойност над 1 млрд. лева, написа в своя фейсбук профил министър-председателят Бойко Борисов
Сертифицирани са проекти на стойност над 1 млрд. лева, написа в своя фейсбук профил министър-председателят Бойко Борисов Източник: МС

"Вчера имаше няколко въпроса към мен. На 7 декември президентът Радев каза, че 28 март е подходяща дата за избори. В Дарик на 19 декември го повтори", каза Борисов. 

"Кой диктува на президента датата 28 март, ГЕРБ е първа политическа сила към момента, към момента, повтарям. Да казва след като два пъти е казал, че всички трябва да са готови, ние се готвим за тогва. Много е нечистоплътно да искаш прогноза от медиците за това. Май месец времето ще е едно, април – друго. Но ние се подготвяме за тогава. Няма медицински специалист в света, който да каже прогнозата за 28 март с к-19, въпреки че денонощно работят", подробно обясни премиерът Борисов.

Премиерът, каза, че се надява следващите дни да бъдат ваксинираме максимално много хора. За радост оздравелите благодарение на грижите на лекарите са два пъти повече, допълни той.
"Март докторите не знаеха каква терапия да възложат. Дадоме милиони за лекарства", каза премиерът. 


"Изцяло с правомощията на Радев е да определим датата на изборите. Иска да си измие ръцете с нас. Ние ще се подготвим, ползвайки и чуждия опит. Пратете едно писмо и поискайте да ви дадат прогноза от СЗО, до института Кох в Германия, кажете, нашият президент иска да знае", обърна се към присъстващите Борисов. 


Борисов нарече на твърдението на Радев от вчера, че е в орташка връзка с Пеевски "клюкарско".
"Те като се отчаят и я вадят тази опорка. ДПС са партия с председател. Никой не трябва да си играе с тях. Моля да бъде по-внимателен с изказа си. Аз започнах да печеля изборите сам в София. Побеждавал съм сам. С най-големият ни съсед водим най-добрата политика и дипломация. ЕС даде на България да домакинства срещата ЕС-Турция. Стокообменът ни минава милиарди, все повече инвестиции са турски компании. Нелегалната миграция е решена. Може да сравните, настояваме споразумението с Турция да се спазва. Спомнете си Харманли, Овча купел. Десетки, стотици нелегални мигранти. България се води с нулева миграция в момента и вие го виждате. И това е защото има споразумение, което ние договорихме. Да се вкарва президента на друга държава във вътрешно махленски спор...", обясни премиерът. 

Премиерът Бойко Борисов:
"Вчера на Богоявление, на този велик празник, се заговори за ортаци. И аз мога да му кажа , че е ортак с Черепа. ДПС подкрепи някои проекти, толкоз. Години не съм го виждал Пеевски. Видят ли, че спихват и нямат от какво да се хранят, защото те нямат идеи. Лъжата веднага се вижда – рейтинговите агенции, финансови, социални мерки, природен газ от различни източници. Пандемията забави гръцката връзка, да, полагаме огромни усилия. Балкански поток стана, но той устройва всички държави в региона. По него ще пренасяме всякаква газ. Не случайно казваме, че трябва да се разгледа целият пакет – Чирен може да се разшири, затова февруари пускаме поръчка за подмяна на компресорите там. Когато имаме целият хъб, тогава ще направим откриване и ще поканим всички съседи", завърши премиерът Бойко Борисов.

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени