Премиерът Борисов: Умните и красивите не ходят на работа - те обичат да спят до късно, а друг да работи (ВИДЕО)

За една шепа пари са предали Господа, а тези предадоха мечтите на много хора

Заседание на министрите при премиера Бойко Борисов
Заседание на министрите при премиера Бойко Борисов Източник: Facebook

Заседанието на Министерски съвет, за разлика от парламента, работи. Измина месец от изборите, а умишлено се протакат решенията. Това заяви в предаване на живо по фейсбук премиерът Бойко Борисов пред министри в кабинета в оставка. "За разлика от парламента, ние работим. Вече 1 месец след изборите умишлено се протакат решенията. Днес е велика сряда, парламентът не се събра, умните и красивите не работят, така както бях предупредил. Юда днес е предал Господа, но с наше решение 10 години на Разпети Петък е неработен ден, за да могат вярващите да отидат да църквата и да страдат заедно с Господ. Който иска да нарушава тези неща, има Господ, който гледа.  Благодаря, че подкрепихте решението – на Велика събота да пратим правителствения самолет с Григорий да отиде и да вземе благодатния огън. Искам да благодаря на всички министри, които са толкова отговорни и продължават да действат", добави премиерът в оставка.

 

"Поредните им лъжи вече станаха факт, вече 1 месец след изборите, никой не предложи план, всички се вторачиха да услугват на Радев да променят ИК", коментира Борисов. И продължи: "Днес е Велика сряда - ден на предателството, не случайно и парламента не се събра да  работи. Голяма част от умните и красивите не ходят на работа - едни обичат да спят до късно, а друг да работи, за да може те да критикуват", каза още той. "С наше решение Разпети петък е неработен ден - така ще може всички вярващи да изкажат своята мъка в този ден', разкри Борисов. 

 

"Поредните им лъжи станаха факт... и вчера в Бюджетна комисия. Никой не предложи план, а всички обслужиха Радев с Изборния кодекс", смята премиерът в оставка. Бойко Борисов съобщи, че днес се удължава извънредната епидемиологична обстановка. Срокът ще се удължи с един месец. Още днес ще се подпише и заповедта за допълнителните 1000 лв. на медиците на първа линия и мерките за туризма.

"Няма ли да си ходим? Цяло лято искаха да си отидем. Вече трябваше да имат правителство и да са направили каквото искат и каквото лъжеха хората - един месец се мотаят. Това са измамници", ядосано заяви Бойко Борисов. 

 

Вицепремиерът Дончев съобщи, че тази сутрин е проведен едночасов разговор с ЕК – последният вариант на Плана е изпратен на 20 април. "Оттук насетне сме готови за процедурата – предварителна проверка, която ще установи дали планът отговаря на 11-те критерия. След това – планът ще бъде одобрен от ЕК и Съвета", добави той.

 

Борисов съобщи, че днес правителството е приело много важна точка - удължава се срокът на извънредната епидемична обстановка. "Още днес осигуряваме и 1000-те лева за първа линия на работниците, които се борят с COVID-19. Нашите опоненти продължават да твърдят, че не сме осигурили средства за хората на първа линия. Ние осигуряваме пари, но и сме с най-нисък дълг".

 

Финансовият министър съобщи, че е прието постановление на МС – одобряват се 83 милиона лева, с които да се осигурят 1000 лева месечно за медицинския персонал на първа линия.  Сутринта Радев изрече поредната неистина. Той обвини правителството, че не е направило актуализация на бюджета. Всички допълнителни разходи за коронакризата са осигурени не само за май, а за юни. През следващата седмица със Сачева". Борисов се намеси: "И другата седмица ли….няма ли вече да си ходим…нали много искаха да си отидем, а вече мина месец, това са измамници". "240 милиона лева ще дадем другата седмица за социалните и икономически мерки за подкрепа на бизнеса", продължи Ананиев, което провокира нов ареплика на премиера: "С 10% вдигнахме пенсиите на 20 000. 30 000 осигурихме за учебните помагала, включително и за 4-години. Това е патриотично".

 

Борисов отново акцентира на факта, че при 165 души анти-ГЕРБ и анти-СДС мнозинство – нямат кворум. "Напомням, че кворумът е задължение на управляващите. Да кажа на Симидчиев – да, отговорността е на министъра и премиера. Но щабът е изцяло от медицински лица (Борисов изброи кои са в щаба и каква голяма експертиза имат). Това са хората, с които всяка сутрин по време на пандемията се събирахме и мислихме – кои мерки спираме, отваряме, и когато свършвахме с тях, извиквах министър Ананиев. До тук над милиард е похарчен за медицинската битка. Само мога да ви похваля – да действате. Ти трябва да останеш като човека, който най-добре се е справил с пандемията (към министър Ангелов)".

 

За съжаление по нито една тема нямаме реален опонент. Единствено се водят от злобата и от своята некадърност, национални предателства. И колкото по-виждат, че са некомпетентни, неподготвени, толкова по-злобни стават. Въпреки, че ние им казахме – ето, управлявайте, само не вкарвайте държавата след пандемичната, икономическата и световната криза, и в политическа криза! Да вземат всички тези решения, които казват, а те в какво се вкараха – в секциите в чужбина, ние знаем защо, и да ни проверяват. Проверявайте ни. Тъжен ден е днес и той съвпада с това нац предателство. За една шепа пари са предали Господа, а тези предадоха мечтите на много хора. Те искат диктатура. Като искаш абсолютно мнозинство, което няма да постигнат. Радев потърква ръце и ги помпа, за да остане служебното правителство, докато той каже", коментира Борисов.

Още от "Политика"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени