Премиерът Борисов: Умните и красивите не ходят на работа - те обичат да спят до късно, а друг да работи (ВИДЕО)

За една шепа пари са предали Господа, а тези предадоха мечтите на много хора

Заседание на министрите при премиера Бойко Борисов
Заседание на министрите при премиера Бойко Борисов

Заседанието на Министерски съвет, за разлика от парламента, работи. Измина месец от изборите, а умишлено се протакат решенията. Това заяви в предаване на живо по фейсбук премиерът Бойко Борисов пред министри в кабинета в оставка. "За разлика от парламента, ние работим. Вече 1 месец след изборите умишлено се протакат решенията. Днес е велика сряда, парламентът не се събра, умните и красивите не работят, така както бях предупредил. Юда днес е предал Господа, но с наше решение 10 години на Разпети Петък е неработен ден, за да могат вярващите да отидат да църквата и да страдат заедно с Господ. Който иска да нарушава тези неща, има Господ, който гледа.  Благодаря, че подкрепихте решението – на Велика събота да пратим правителствения самолет с Григорий да отиде и да вземе благодатния огън. Искам да благодаря на всички министри, които са толкова отговорни и продължават да действат", добави премиерът в оставка.

 

"Поредните им лъжи вече станаха факт, вече 1 месец след изборите, никой не предложи план, всички се вторачиха да услугват на Радев да променят ИК", коментира Борисов. И продължи: "Днес е Велика сряда - ден на предателството, не случайно и парламента не се събра да  работи. Голяма част от умните и красивите не ходят на работа - едни обичат да спят до късно, а друг да работи, за да може те да критикуват", каза още той. "С наше решение Разпети петък е неработен ден - така ще може всички вярващи да изкажат своята мъка в този ден', разкри Борисов. 

 

"Поредните им лъжи станаха факт... и вчера в Бюджетна комисия. Никой не предложи план, а всички обслужиха Радев с Изборния кодекс", смята премиерът в оставка. Бойко Борисов съобщи, че днес се удължава извънредната епидемиологична обстановка. Срокът ще се удължи с един месец. Още днес ще се подпише и заповедта за допълнителните 1000 лв. на медиците на първа линия и мерките за туризма.

"Няма ли да си ходим? Цяло лято искаха да си отидем. Вече трябваше да имат правителство и да са направили каквото искат и каквото лъжеха хората - един месец се мотаят. Това са измамници", ядосано заяви Бойко Борисов. 

 

Вицепремиерът Дончев съобщи, че тази сутрин е проведен едночасов разговор с ЕК – последният вариант на Плана е изпратен на 20 април. "Оттук насетне сме готови за процедурата – предварителна проверка, която ще установи дали планът отговаря на 11-те критерия. След това – планът ще бъде одобрен от ЕК и Съвета", добави той.

 

Борисов съобщи, че днес правителството е приело много важна точка - удължава се срокът на извънредната епидемична обстановка. "Още днес осигуряваме и 1000-те лева за първа линия на работниците, които се борят с COVID-19. Нашите опоненти продължават да твърдят, че не сме осигурили средства за хората на първа линия. Ние осигуряваме пари, но и сме с най-нисък дълг".

 

Финансовият министър съобщи, че е прието постановление на МС – одобряват се 83 милиона лева, с които да се осигурят 1000 лева месечно за медицинския персонал на първа линия.  Сутринта Радев изрече поредната неистина. Той обвини правителството, че не е направило актуализация на бюджета. Всички допълнителни разходи за коронакризата са осигурени не само за май, а за юни. През следващата седмица със Сачева". Борисов се намеси: "И другата седмица ли….няма ли вече да си ходим…нали много искаха да си отидем, а вече мина месец, това са измамници". "240 милиона лева ще дадем другата седмица за социалните и икономически мерки за подкрепа на бизнеса", продължи Ананиев, което провокира нов ареплика на премиера: "С 10% вдигнахме пенсиите на 20 000. 30 000 осигурихме за учебните помагала, включително и за 4-години. Това е патриотично".

 

Борисов отново акцентира на факта, че при 165 души анти-ГЕРБ и анти-СДС мнозинство – нямат кворум. "Напомням, че кворумът е задължение на управляващите. Да кажа на Симидчиев – да, отговорността е на министъра и премиера. Но щабът е изцяло от медицински лица (Борисов изброи кои са в щаба и каква голяма експертиза имат). Това са хората, с които всяка сутрин по време на пандемията се събирахме и мислихме – кои мерки спираме, отваряме, и когато свършвахме с тях, извиквах министър Ананиев. До тук над милиард е похарчен за медицинската битка. Само мога да ви похваля – да действате. Ти трябва да останеш като човека, който най-добре се е справил с пандемията (към министър Ангелов)".

 

За съжаление по нито една тема нямаме реален опонент. Единствено се водят от злобата и от своята некадърност, национални предателства. И колкото по-виждат, че са некомпетентни, неподготвени, толкова по-злобни стават. Въпреки, че ние им казахме – ето, управлявайте, само не вкарвайте държавата след пандемичната, икономическата и световната криза, и в политическа криза! Да вземат всички тези решения, които казват, а те в какво се вкараха – в секциите в чужбина, ние знаем защо, и да ни проверяват. Проверявайте ни. Тъжен ден е днес и той съвпада с това нац предателство. За една шепа пари са предали Господа, а тези предадоха мечтите на много хора. Те искат диктатура. Като искаш абсолютно мнозинство, което няма да постигнат. Радев потърква ръце и ги помпа, за да остане служебното правителство, докато той каже", коментира Борисов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени