Премиерът Борисов: Вечна памет на жертвите на комунистическия режим

Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи, пише в пост на своя фейсбук профил министър-председателят

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

Министър-председателят Бойко борисов не пропусна и тази година на 1 февруари да почете жертвите на комунистическия терор в България. За разлика от Румен Радев, който нито веднъж за последните 4 години, откакто е президент на Република България, не го направи. Нито отиде на мемориала до НДК да почете паметта на невинните жертви на просъветските болшевици в България. Ето какво написа премиерът Борисов в своя профил във Фейсбук:

 
"Вечна памет на жертвите на комунистическия режим! Преди 76 г. така нареченият "Народен съд", който нито е народен, нито е съд - дава началото на един от най-черните процеси в нашата история. Нелегитимен, примитивен и политически контролиран, той ликвидира физически част от елита на нацията. За съжаление, все още има гласове, че този престъпен акт е "необходимо и неизбежно правосъдие". Все още има и политици, които твърде плахо говорят по темата, а претендират за демократи. Затова се радвам, че усилията ни дадоха резултат и десетокласниците вече изучават историята на комунизма в България. Само обективното познаване на миналото може да ни даде нужните поуки за бъдещето. Днес страната ни е уважаван член на ЕС, който е гарант за спазването на човешките права и демократични принципи. Безспорно - хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи - унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!"
 
Постът на министър-председателя за 1 февруари и жертвите на комунистическия терор
Постът на министър-председателя за 1 февруари и почитане паметта на жертвите на комунистическия терор 
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени