Премиерът Борисов за Радев: Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца"

По време на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори, докладва министър Терзийски и изрази надежда, че ще се установят виновните за избора на не толкова качествени автомобили

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца" и все някой му е виновен на това президентство, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното правителствено заседание. Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

Пламен Узунов и Румен Радев
Пламен Узунов и Румен Радев Източник: Прессекретариат на президентската администрация

Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз. "При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем", отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас.

 

"По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори", напомни още министър Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили. "Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация", категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.

 

"Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли", отбеляза премиерът Борисов. "Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство", добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени