Премиерът Бойко Борисов: Мангъров също ще се ваксинира

Наблюдава се тенденция към увеличаване броя на оздравелите от Covid-19 и спад на починалите и облекчаване на здравната система. Тези констатации направи премиерът Бойко Борисов по време на тазсутрешното си посещение в столична болница заедно със здравния министър Костадин Ангелов.

Министър-председателят Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов

"Мерките бяха много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболеваемостта спаднаха. Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените", допълни министър-председателят.

Борисов коментира и темата за ваксините:
"Ще видите какво ще стане с ваксините, ще стане като със санирането. Кметовете ще питат кога ще дойдат. В началото ние се уповаваме само на Европейската агенция по лекарства или на Европейската комисия. Виждате, все повече информация, все повече ще обяснявате на хората, ще дойдат различни ваксини, за да могат личните лекари да кажат при кой каква е най-подходяща".
Борисов увери, че и доц. Мангъров ще се ваксинира:
"И той е сто процента за ваксините...Спасението на България и Европа минава през ваксините. Това е най-важното в момента". 



 

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени