Премиерът Денков: Алексей Петров не се е чувствал застрашен

По думите му се работи по различни мотиви, свързани с неговите позиции и бизнес интереси, "включително и за отмъщение", уточни Денков

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Фокусирахме се да се справим по-добре с тежките престъпления, които наблюдаваме. Това което установихме е, че няма връзка между коментираните убийства в медиите. Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков, цитиран от агенция Фокус.

 

"Алексей Петров не се е чувствал застрашен. Ходил е без охрана на различни места. Самата охрана не е била от професионалисти, които биха могли да го предпазят от организирано покушение. Работи се по конкретни следи", уточни министър-председателят.

 

По думите му се работи по различни мотиви, свързани с неговите позиции и бизнес интереси, "включително и за отмъщение", уточни Денков.

 

По отношение на внушенията за някакви политически действия на Алексей Петров - той няма нищо общо със сформирането на това правителство, нищо общо със законодателната програма, с управленската програма, добави премиерът. 

 

"Фактите са, че ... аз самият не съм виждал Алексей Петров, освен когато е идвал като представител на Съюза за стопанска инициатива. Никога не съм говорил с него, никога не е ставало дума за този човек. Това е измислица, която някой се опитва да използва като политически актив. Ако погледнете говорителите с тази тема, това са същите политици, които от първия ден се опитват да съборят редовното правителство", подчерта той. 

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени