Премиерът Денков: Пеевски да излезе със снегорин или лопата да чисти (ВИДЕО)

1000 население места все още няма подаване на ток

Брифинг на МС
Брифинг на МС Източник: Пресцентър на МС

Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, но това значи наличните екипи да имат достатъчно време, за да отстранят всички стотици повреди по електрозахранването. Ситуацията е тежка почти в цялата страна, особено в североизточна България. Над 100 човека са били освободени от снежни капани благодарение на различните институции.

 

Това заяви премиерът акад. Николай Денков. Министър-председателят свика извънредно съвещание в Министерския съвет във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

 

В над 1000 население места все още нямаме подаване на ток. Това е нещо, което може да се предвиди, но не може да се предотврати в такъв срок. В момента ситуацията е тежка в почти цялата страна. Над 100 човека през тази нощ са били освободени от снежни капани, добави той.

 

"Продължават да се разлистват пътищата, но в някой области е по-трудно. В Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко в следващите часове", добави Денков.

Брифинг на МС
Брифинг на МС Източник: Пресцентър на МС

Той напомни, че преди 2 дни НИМХ в предупредил, че предстои влошаване на времето и комбинация от тежък, мокър сняг и ветрове. Денков посочи, че разбира желанието на всички хора нещата да се решат бързо, но в усложнената обстановка отнема повече време.

 

"Няма как да имаме чисти пътища докато не се подобри метеорологична обстановка", уточни той и заяви, че обстановката в София е измамна, тъй като на в останалите части на страната положението все още е тежко.

 

"Не знам как си представя господин Пеевски ролята на премиера. Аз го призовавам, ако иска, да излезе със снегорин, с лопата...", заяви Денков в отговор на думите на Делян Пеевски, че "сняг не се чисти онлайн".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени