Премиерът Денков призова медиите за по-сериозни мерки срещу руската пропаганда

Аз не спестявам, когато е необходимо, да разкрия пропаганда, включително когато става дума за парламентарно представени политици, каза още Денков

Премиерът Николай Денков
Премиерът Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Премиерът Николай Денков поиска от медиите по-сериозни мерки за спиране на разпространението на руска пропаганда у нас. Това стана по време на четвъртото поредно събитие, на което министър-председателят отговаря на въпроси, изпратени от потребители във Facebook.

 

" Ние нямаме нямаме правомощия да забраним пропагандата. Опитваме се да ограничим дейността на хора, които вършат незаконна дейност. Вече имаме експулсирани няколко лица, които действаха срещу България", каза още премиерът, напомняйки за изгонения от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София.

 

"Има други институции, които трябва да следят за фашистка и руска пропаганда. Изпълнителната власт няма точно такива правомощия. Това, което правим, е да разкриваме, когато има такава пропаганда. Аз не спестявам, когато е необходимо, да разкрия пропаганда, включително когато става дума за парламентарно представени политици", каза още Денков.

 

На въпрос могат ли службите да бъдат по-мобилизирани по тази тема, министър-председателят каза: "Те нямат точно такива функции. Има етичен кодекс на медиите, има организации, които трябва да се намесят по-категорично и да кажат, че такива изказвания са неприемливи. За съжаление, виждаме, че това често не се случва. Знаете, че има дело срещу известен журналист, който често минава границите, но това не е работа на изпълнителната власт".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени