Премиерът Димитър Главчев ще участва в Конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин

Министър-председателят ще присъства също на приема, даван от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Пресцентър на МС

Министър-председателят Димитър Главчев ще участва в Конференцията за възстановяване на Украйна утре, 11 юни, в Берлин. Основната цел на форума в германската столица е да мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна.

 

Премиерът Димитър Главчев ще вземе участие в официалното откриване на Конференцията, на което ще бъдат и германският канцлер Олаф Щолц, украинският президент Володимир Зеленски и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Министър-председателят ще присъства на работната среща на държавните и правителствени ръководители на тема "Международна подкрепа за Украйна и мобилизация на частни инициативи за възстановяването на Украйна" и ще направи изказване в рамките на сесията на ръководителите на делегации. Министър-председателят ще присъства също на приема, даван от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Още от "Политика"

Военното разузнаване обвини съветник на Денков в опит за вербовка. Атанасов прочете SMS на Венев: Гномът и дъртите ченге

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов на свой ред прочете от трибуната на Народното събрание СМС с неуточнен произход, според който службите искат да спрат реформата, пускайки компромати

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени