Премиерът Донев: Без здравеопазване не може да има нормална държава

Той участва в тържеството по отбелязване на 75-годишнината от създаването на Болница "Лозенец"

Служебният премиер участва в тържеството по отбелязване на 75-годишнината от създаването на Болница Лозенец
Служебният премиер участва в тържеството по отбелязване на 75-годишнината от създаването на Болница Лозенец Източник: Пресцентър на МС

"Без здравеопазване не може да има нормална държава. Не може да има здрави и усмихнати деца, на чиито успехи в училище да се радваме. Няма как икономиката ни да върви към прогрес. Няма как да имаме проспериращо и благоденстващо общество". С тези думи премиерът Гълъб Донев се обърна към екипа на университетската болница "Лозенец" по време на тържественото отбелязване на 75-годишнината от създаването на лечебното заведение.

 

Гълъб Донев
Гълъб Донев Източник: Пресцентър на МС

Премиерът изтъкна, че със своята пълна отдаденост на най-хуманната професия, с постоянното надграждане на компетентностите и модернизация на инфраструктурата, през изминалите 75 години медицинските специалисти на болницата превърнаха "Лозенец" в едно от най-важните и съвременни лечебни заведения у нас.

 

"Затова днес всеки дошъл в болницата пациент може да бъде сигурен, че ще получи модерни и на европейско ниво здравни грижи", категоричен бе Донев. Министър-председателят припомни, че от 2003 г. болницата е учебно-клинична база към новооткрития Медицински факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". А дипломиралите се над 700 лекари и завършилите 160 чуждестранни граждани са още една голяма гордост за екипа на болница "Лозенец", както и още едно удовлетворение за полагания труд.

 

Донев допълни, че модерното здравеопазване включва бърза и адекватна медицинска помощ както по земя, така и по въздух. Затова и петима лекари от екипа на болница "Лозенец" се включват в обученията по системата HEMS".

 

Служебният премиер участва в тържеството по отбелязване на 75-годишнината от създаването на Болница Лозенец
Служебният премиер участва в тържеството по отбелязване на 75-годишнината от създаването на Болница Лозенец Източник: Пресцентър на МС

По време на церемонията министър-председателят награди за висок професионализъм с плакет заместник-директора по медицинската част на болницата д-р Светлин Сталянов, декана на Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и началник на Клиниката по акушерство и гинекология в "Лозенец" доц. д-р Дорина Асенова и зам.-декана на Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и началник на Клиниката по педиатрия в болницата доц. д-р Йорданка Узунова.

 

Премиерът участва също в първата копка за изграждането на параклиса "Вяра, Надежда, Любов" в двора на болницата и посади първото от определените 75 дръвчета за годишнината на "Лозенец".

 

Гълъб Донев участва в засаждане на едно от 75 дръвчета в двора на болницата
Гълъб Донев участва в засаждане на едно от 75 дръвчета в двора на болницата Източник: Пресцентър на МС

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени