Премиерът Гълъб Донев: Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел

Той присъства на тържествената церемония преди началото на учебния процес в УНСС

Гълъб Донев
Гълъб Донев Източник: Пресцентър на МС

На добър час през новата академична година пожела министър-председателят Гълъб Донев на студентите от Университета за национално и световно стопанство в София. На тържествената церемония преди началото на учебния процес премиерът припомни посланието за непрекъснат стремеж към усъвършенстване, което основателят на университета проф. Стефан Бобчев е завещал на бъдещите поколения.

 

Служебнитя премиер Гълъб Донев в УНСС
Служебнитя премиер Гълъб Донев в УНСС Източник: Пресцентър на МС

Министър-председателят изтъкна успешната реализация на студентите, завършили най-големия и авторитетен бизнес университет в България и Югоизточна Европа. "След години е възможно да заемете лидерски места в политическия, държавния и бизнес елит на страната ни", обърна се премиерът Гълъб Донев към студентите и сподели с тях своето виждане за лидерството.

 

"Лидерството е отговорност към всички, сред които си пръв. Истински добрият лидер e отговорен за разгръщането на потенциала на хората в организацията, която управлява. Не се подвеждайте по остарелия модел на отношения, според който лидерът се разпорежда. Когато създадете среда на свобода и уважение към уменията и талантите на всеки, това скоро ще донесе успех. Да си начело има смисъл, когато е в името на обща цел", заяви министър-председателят в края на словото си.

 

След откриването на новата академична година премиерът Гълъб Донев участва в поднасянето на венци и  цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС.

 

Поднасяне на венци и цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС
Поднасяне на венци и цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС Източник: Пресцентър на МС

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени