Премиерът Гълъб Донев обсъди с областните управители напредъка по подготовката и провеждането на честни и свободни избори

В срещата участваха  вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова

Среща на служебния премиер с областните управители
Среща на служебния премиер с областните управители Източник: Пресцентър на МС

Напредъкът по подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 2 април, както и добрата координация с областните управители по актуални за страната теми бяха във фокуса на инициирана от премиера Гълъб Донев среща, съобщиха от пресцентъра на МС.

 

Днес министър-председателят свика за разговор в Министерския съвет всички областни управители и част от служебния кабинет. В срещата участваха  вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

 

В хода на разговора бяха обсъдени различните аспекти от изборната подготовка, включително целенасочените и ефективни мерки на правителството срещу купуването на гласове.

 

Посочени бяха и сериозните предизвикателства, породени от последните промени в изборното законодателство. Министър-председателят Гълъб Донев беше категоричен, че служебното правителство стриктно спазва Изборния кодекс и се придържа неотклонно към разпоредбите му.

 

На срещата бяха обсъдени и други актуални теми, сред които реализацията на текущи проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, инфраструктурата по места и значението на целесъобразното изразходване на обществения ресурс.

 

Премиерът Гълъб Донев изрази увереност, че както и до момента, областните управители ще продължат и занапред да работят в името на обществения интерес и в защита на държавните приоритети.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени