Премиерът Главчев - на изслушване в парламента за уволненията и назначенията в службите

На депутатски въпроси ще отговаря и финансовият министър Людмила Петкова

Димитър Главчев в НС
Димитър Главчев в НС Източник: Пресцентър на МС
Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова ще отговарят на въпроси на депутати в първия блиц контрол в 50-отото Народно събрание. 
 
В програмата на парламента е включено изслушване на служебния премиер Димитър Главчев относно уволнения и назначения в Държавна агенция "Национална сигурност", Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция "Технически операции" и Държавна агенция "Разузнаване".
 
Държавна агенция
Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) Източник: Zonanews
Вносители на искането за изслушване са депутати от ПП-ДБ. Според Атанас Атанасов промените в ръководствата на четирите служби, направени от април до средата на юни, са скандални.
 
В парламентарния контрол ще участват само представители на кабинета. Въпросите към служебния премиер Главчев са по темата на изслушването.
 
Кристина Петкова от ПП-ДБ го пита на какви правни основания са освободени зам.-председателят на Държавна агенция "Технически операции" Димитър Костов, зам.-председателят на ДАНС Петър Петров и съставът на Държавната комисия по сигурността на информацията начело с ръководителя й Цвятко Георгиев.
 
Държавна комисия по сигурността на информацията (ДКСИ)
Държавна комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) Източник: Google Maps
Най-много въпроси - 5, има към министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова, а най-малко - 1, към министъра на културата Найден Тодоров. 

Още от "Политика"

Пеевски заяви, че конфликтът му не е с Доган, а с дерибеите в партията

Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина - никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на  ДПС д-р Ахмед Доган, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Рамадан Аталай: Пеевски иска да изоставим г-н Доган, обърна се срещу човека, поставил го на политическата арена

Винаги съм казвал на Делян Пеевски, че този начин на работа няма да го доведе до нищо добро. Отговорът му е: "Аз винаги съм печелел и пак ще печеля"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени