Премиерът Главчев: Удостоверяването на машините за гласуване върви по план

Казусът с процентите за увеличението на пенсиите е "предизборна пушилка", подчерта служебният премиер

Димитър Главчев
Димитър Главчев Източник: Пресцентър на МС

Удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1 през юни върви по план. Очаква се този процес да приключи от 24 до 26 май. Това обяви премиерът Димитър Главчев в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

 

И допълни, че е провел среща с организацията "Прозрачност без граници" във връзка с подготовката за изборите. "Те са лидер в проследяването на изборните процеси. Срещнах се с председателя  Франсоа Валериан, както и българския представител  Калоян Славов. Те останаха доволни от това как действа МС и обещаха пълно съдействие в тази посока".

 

Той направи коментар и относно индексацията на пенсиите у нас. "Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше разсеяна – става въпрос за размера на увеличението на пенсиите. Надзорният съвет на НСИ взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11 процента и това в съответствие с всички правила. Не може пенсиите на хората да са предизборен плакат", поясни министър-председателят.

 

Главчев коментира и президентските избори в Република Северна Македония. "Многократно сме заявявали, че сме "за" европейската перспектива пред тях, но те трябва да извървят пътя си. Трябва да спазват всички договорености, ние няма да сме им пречка", коментира още премиерът.

Още от "Политика"

Военният министър ген. Запрянов: България ще достави още излишно военно оборудване на Украйна

НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска да ескалира този конфликт, а справедлив мир, това означава Украйна да си защити територията

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков: Независимо какво ще предложи Борисов, ние ще бъдем ясна опозиция

Според Николай Денков, член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", важно е демокрацията в България да продължи да работи още по-добре и ПП ще бъде гарант за това

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени