Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски

Българският премиер подчерта пълната подкрепа на страната ни към всички украинци

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски. Това съобщават от правителствения пресцентър. Петков изрази адмирации към лидерството и куража, които Зеленски всеки ден демонстрира, давайки сила на украинския народ, изправен пред братоубийствена война. 

 

Българският премиер подчерта пълната подкрепа на страната ни към всички украинци. Петков бе категоричен, че всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас така, че да се чувства като у дома си, а българските институции ще му окажат необходимата помощ. За целта са ангажирани служби и министерства, които още от границите ни подпомагат бежанците.

 

Министър-председателят Петков информира украинския президент Зеленски и за хуманитарната помощ, която страната ни изпраща за Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти. В хода на разговора българският премиер изрази силната надежда мирът отново и възможно най-скоро да се върне в региона. 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени