Премиерът Николай Денков: Очакваме позитивни новини от Нидерландия за Шенген

По отношение на Австрия преговорите продължават, добави министър-председателят

Премиерът Николай Денков
Премиерът Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Очакваме позитивни новини от Нидерландия по отношение на Шенген, заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти в Брюксел след края на заседанието на Европейския съвет. Премиерът изтъкна, че през днешния ден е имало решение на нидерландското правителство по темата. То ще бъде внесено в нидерландския парламент, който следва да вземе и крайното решение за вдигане на ветото от тяхна страна, съобщават от пресцентъра на правителството.

 

"За да стане това възможно, беше извървян дълъг път през последните месеци – приетите закони в Народното събрание, работата по вдигане на специалния механизъм за наблюдение на България, който е свързан с върховенството на правото, позитивните резултати от мисията, която дойде през ноември в София с участието на Нидерландия и Австрия. Всичко това бяха правилните знаци и те доведоха до това, че очакваме положително развитие от Нидерландия", заяви министър-председателят.

 

По отношение на Австрия преговорите продължават, добави Николай Денков. По думите му към момента се разменят възможни текстове  как би могло да изглежда едно решение. "Докато не е договорено, всичко са предварителни разговори", заяви още министър-председателят.

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени